The Fact About بختک That No One Is Suggesting
The Fact About بختک That No One Is Suggesting
Blog Article
مانند آتونی، این توهمات نیز می توانند در هنگام به خواب رفتن (توهمات هیپنوگوژیک یا پیشاخواب) یا پس از بیدار شدن (توهمات هیپنوپومپیک یا پساخواب) ظاهر شوند.
اپیزودهای فلج خواب می توانند از چند ثانیه تا حدود ۲۰ دقیقه طول بکشند و میانگین مدت آن بین شش تا هفت دقیقه است. در بیشتر موارد، حملات خود به خود متوقف می شوند اما گاهی اوقات با لمس یا صدای شخص دیگری یا تلاش شدید فرد برای حرکت، خاتمه می یابند.
در این شرایط فرد دچارِ ترسِ شدیدی شده و علیرغمِ تلاشی که برای بیدار و بلند شدن میکند تلاشِ او بینتیجه است و لذا وحشت و احساسات بسیار ناخوشایندِ فردبیشتر میشود.
نوجوانان و جوانان به دلیل مشغلههای تحصیلی، فعالیتهای اجتماعی و استفاده از دستگاههای الکترونیکی در شب بیشتر در معرض اختلالات خواب هستند که میتواند بختک را تشدید کند.
در اینجا، مواد غذایی مفید و غیرمفید برای پیشگیری و کاهش بختک را بررسی میکنیم:
اتاق خواب را تاریک کنید و از استفاده از وسایل الکترونیکی قبل از خواب خودداری کنید.
علت اینکه نام بختک در بین مردم رایج شده توهمات وحشتناکی است که در زمان فلج خواب فرد به انها دچار میشود.
- عدم آگاهی از دلایل روانی و فیزیولوژیکی، مانند استرس، اضطراب یا خستگی مفرط، منجر به ربط دادن این پدیده به جادو یا طلسم شده است.
همکاری
پژوهشهای علمی نشان میدهد که بختک نتیجه اختلال در روند طبیعی خواب و بیداری است. علت اصلی آن میتواند استرس، خستگی، اختلالات خواب، مصرف داروهای خاص یا تغییرات در سبک زندگی باشد. در حین فلج خواب، مغز بیدار است ولی بدن قادر به حالت بختک حرکت کردن نیست، که میتواند موجب ترس و اضطراب شود.
باسلام خدمت دوستان من هم همچین حالتی داشتم خیلی هم زیاد اما الان یه چند ماهی هست خوب شدم . قبلا من جوری میخوابیدم که صورتم رو به سقف بود همیشه هم به قول قدیما بختک می افتاد روم نمیتونستم حرکتی کنم نه چیزی بگم اما از اون وقت که به پهلو میخوابم تا حالا گوش شیطون کر همچین اتفاقی واسم نیوافتاده شما هم امتحان کنید ضرر نداره انشالله که دیگه همچین حالتی نشید چون من خودم شخصا خیلی میترسم و خواب بهم حروم میکرد با تشکر
این فلج عضلانی میتواند موجب احساس فشار یا ناتوانی در حرکت کردن شود، که در بسیاری از افراد با توهمات دیداری یا شنیداری همراه است. این پدیده بهویژه در افرادی که دچار اختلالات خواب مانند بیخوابی یا آپنه خواب هستند، شایعتر است.
با این حال، با پیشرفت دانش پزشکی و روانشناسی، علم توانسته توضیحات علمی برای این پدیده ارائه دهد و نشان دهد که بختک در واقع یک اختلال خواب است و با توهمات و اختلالات فیزیولوژیکی همراه میباشد.
جهت بررسی این موضوع و ارائه راهکار مناسب نیاز به معاینه و ارزیابی دقیق بالینی شما می باشد. در صورت تمایل با یکی از مراکز تهران تماس بگیرید همکاران راهنماییتان می کنند.